Arrangement, Workshop

Maritim arkitktur workshop i Marstal 2015

11717384_919769768079213_4611811778335883508_o

Stifter af CEMARK, Kristian Hansen, gør her status på årets maritime arkitektur workshop i Marstal. 

“Der flyver ingen måger efter et skib fra Marstal”. Sådan lyder et ordsprog som kan antyde at folk fra denne by har svært ved at komme til lommerne. Efter endnu et vellykket ophold på Eriksens plads, med en flok arkitektstuderende fra København, er ovenstående budskab nuanceret i et positivt forhold, der snarere end at insinuere nærighed, handler om disse øboeres evne til at arbejde sammen, på tværs af fag og baggrund, og som sådan komme rigtig langt for meget lidt – og endda på kort tid.

Marstal Søfartsmuseum som var vært for workshoppen, formåede på kort tid at samle midler blandt lokale aktører, således vi kunne gennemføre dette års workshop uden at være afhængige af den fondsstøtte der normalt er en forudsætning for projekter af den aktuelle karakter. At projektet blev løftet lokalt og dermed satte ansigt på en bestemt modtagergruppe var i år en ekstra motiverende dimension for alle på workshoppen.

Samarbejdet med Marstal søfartsmuseum havde det dobbelte sigte, dels at efterlade et sjovt og brugbart produkt på havnen i Marstal, men også at åbne de studerendes øjne for en verden uden for København. Med afsæt i virkelig god hjælp fra Folk i området og gode faciliteter på Eriksens Plads kom vi rigtig langt på begge niveauer.

Vi ankom til Marstal, med skib naturligvis, søndag d. 5 juli, indlogerede os i et lille byhus, og gik så på opdagelse på havnen og i byen. Således hver aften, for at samle inspiration til vores bygge projekt som tog form som 1:1 skitsering. Som et værk uden målfaste tegninger, men med vores oplevelse i byen som forlæg.

Som sådan kan man betragte vores projekt på kajen foran M/S Samka som en slags logbog med flere dimensioner. De studerendes indtryk omsat i en rumlig komposition bestående af to små åbne scener, 6 sammenbindende broelementer og tre maritime pavilloner; “brovingen” “Krydseren” og ” riggen”.

Vi var en lille gruppe afsted i år, og kun i en lille uge. Derfor blev der knoklet på som hold fra morgen til ud på aftenen, hver dag, for at nå i mål. Lige præcis denne mulighed for at fordybe sig og arbejde tæt sammen beskriver de studerende foruden mødet med de lokales imødekommenhed som en helt særlig kvalitet de savner i deres hverdag i København.

Til hverdag på akademiet arbejdes der typisk på computer eller med nedskalerede projekter og med afstand til fysisk produktion og håndværk, men her i Marstal havde vi de bedste forudsætninger for at teste vores ideer i 1:1.

På workshoppens sidste dag, fredag D. 10 juli præsenterede vi vores produkt for en en masse fremmødte der hyggede sig i vores lille anlæg til vores fernisering. Med håb om at produktet skaber havn og glæde på Marstal havn skal der lyde en stor tak til Marstal by generelt, og til alle de der besøgte ferniseringen og dertil i særhed til Erik og hans kolleger på Marstal Søfartsmuseum for endnu en berigende sommerskole på Eriksens Plads.

11759047_10152895918877397_1642665680_n

 

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier