Arkitektskolen Aarhus, Desk In(ter)view, Ikke kategoriseret, Interview, Skoler, Studieprojekt

Desk In(ter)View: Daniel Jebraili

Navn: Daniel Jebraili.

Stilling: 2. Ars studerende.

Institut: Arkitektskolen Aarhus – Unit 2/3C

Er der noget specielt ved jeres unit?
Altså uofficielt hedder vi Unit S©elvoptaget…med C. Vi har nemlig lavet en selfie-væg længere nede i rummet, som var en del af vores første opgave her på unittet.


DANIEL 2

Hvad optager dig og dit skrivebord lige nu?
Lige nu? Udover mad og øldåser, som I kan se – så er det mit semesterprojekt, der optager det meste af mit bord. Det skal afleveres om en uge. Vi har fået til opgave at lave et surf-center i Hvide Sande ved vestkysten. Surf centeret skal indeholde, et lokale til 100 mennesker, en cafe, et fælleskøkken, toilet, bad og selvfølgelig nogle faciliteter til surferne. Derudover skal det også være muligt for 20 personer at overnatte der, i nogle mindre ”dwellings”. Vi har været på studietur til Hvide Sande, hvor vi har lavet registreringer. Vi var opdelt i flere grupper som havde forskellige fokuspunkt, og nu deler vi registreringerne med hinanden. Det synes jeg fungere ret godt.
Men lige nu sidder jeg og arbejder med de lidt mere lavpraktiske ting med mit projekt. Jeg sidder f.eks. og finder ud af hvor jeg skal placere nogle søjler.

 

DANIEL 3

 

Hvad har du på dit bord?
1. Min Mac
2. Logbog
3. Neufert: Architect’s Data (arkitektur leksikon m. mål og meget mere)
4. Blyant (til manifoldskitser)
5. Model(ler) – analysemodeller
DANIEL 4

DANIEL 5

 

Foretrækker du orden eller kaos på dit bord?
Orden – eller orden i kaos. Det må godt være lidt henkastet, men jeg skal vide hvor jeg har alle mine ting. Helst ingen bunker, så jeg kan skimte hvad der er på mit bord.

 

DANIEL 6

 

Arbejder du bedst analogt eller digitalt?
Ja, det er også et spørgsmål jeg sidder stiller mig selv her for tiden. For et halvt år siden ville jeg helt sikkert have svaret analogt, men nu er jeg I tvivl. Jeg er ikke vildt stærk i digitalt arbejde, og jeg kan stadig godt lide at arbejde analogt, og sidde med det i hånden. Jeg har faktisk stadig min parallellineal fra første år installeret, hvilket der ikke er særligt mange på unitten der har. Den kan jeg godt lide at bruge, men når man skal lave planer og tjekke noget ud i 3D, så er Rhino og digitalt arbejde super fedt – så snart man kan det. Jeg kan godt lide at blande det, men jeg synes analogt arbejde er mest charmerende. Det er nok mest i slutfasen at jeg arbejder digitalt, hvor analogt er mere i ide og skitseringsfasen – men hvis jeg bruger analogt i slutfasen er det for at skabe en stemning.

 

DANIEL 7

Hvad betyder det for dig at have et fast skrivebord?
Helt vildt meget! Både for skolen og for selvforståelsen af, hvordan vi arbejder. Man får et tilhørsforhold til stedet og til skolen. Jeg tror det er helt vildt sundt at man har sin base her, ikke at man ikke kan sidder derhjemme en gang i mellem. Nu sidder jeg f.eks. over for Siw og kan udveksle ideer med hende. Men nogle gange kan man godt have brug for sidde derhjemme, hvis man er lidt stresset og man ikke vil distraheres af de andres flotte projekter. Men i det store hele er det fedt.
Men man bruger også meget andet end bare bordet. Jeg har f.eks. nogle modeller liggende på gulvet tæt på væggen.
DANIEL 8

 

Bruger du dit skrivebord anderledes end på 1. år?
Neeej, det tror jeg ikke. Jeg tror måske bare jeg er blevet mere tolerant overfor rod. Der må godt ligge ting, som ikke er relevant for mit arbejde lige nu.

DANIEL 1

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier