Arkitektskolen Aarhus, Desk In(ter)view, Interview, Studieprojekt, Studietur

Desk In(ter)View: Line Rolf Moesgaard

LINE 2

Navn: Line Rolf Moesgaard

Årgang: 2. År studerende

Institut: Arkitektskolen Aarhus – Unit 2/3F

Er der noget specielt ved jeres unit?
Officielt skal der jo ikke være forskel på unitsne her på skolen, men der ér jo forskel. Vores lærere her på unitten er meget mere digitalt funderet, så lige nu laver vi ret konkrete projekter, så det er ikke helt vildt eksperimenterende. Det er meget konkret tegnestue arkitektur. Derudover er unitten også international, så vi har mange udvekslings studerende.

Hvad optager dig og dit skrivebord lige nu?
Det gør den her trappekonstruktion som jeg er ved at lave. Det er til mit semesterprojekt, som jeg skal aflevere om 2 uger. Jeg skal bare lige finde ud af hvordan trappen skal fungere i virkeligheden. Vi arbejder sammen i par, og skal designe et tyrkisk bad i tre niveauer, hvor badet så har forskellige funktioner på hvert niveau. Vi har fået et site i Istanbul, som vi har været nede og besøge på en studietur. Men det er første gang jeg har lavet en trappe der rent faktisk virker til at fungere godt, så det er jeg glad for. Vi skal aflevere projektet om 2 uger. Bygningen vi har designet er tæt på at være færdig, så nu finpudser vi bare de ting der mangler. Derudover ligger der også andre små modelprøver fra projektet på bordet. Alle mine manifolds tegninger ligger i bunker rundt omkring bordet, fordi det er er så mange niveauer at holde styr på.

LINE 3

 

Hvad har du på dit bord?

1. Min vandflaske!
2. Modelprøver.
3. Bunke med manifolds tegninger.
4. Papirsposer til materialerester, fordi jeg ikke har råd til at købe nyt hele tiden.
5. Manifoldrulle som jeg bruger til opbevaring til andre ting som linealer og pinde.

Det sjove er, at jeg faktisk ikke min computer lige nu; især fordi jeg arbejder sammen med ham her (peger til arbejdsmakker), og han arbejder kun digitalt, så det er mig der laver det analoge arbejde. Så når jeg finder ud af hvad der fungere analogt fortæller jeg det til ham, og så arbejder han det ind digitalt.
LINE 4

 

Foretrækker du orden eller kaos på dit bord?
Det er nok sådan lidt en mellem ting. Helst kaos – men kun kaos omkring én ting af gangen. Så rydder jeg normalt op imellem projekterne, når jeg føler at jeg er ved miste overblikket.
Men jeg tror også jeg bliver lidt påvirket af at folk der sidder omkring mig roder rigtig meget.


Arbejder du bedst analogt eller digitalt?

Analogt! Der er flere muligheder for at udforske og forstå materialet og processer kropsligt. Selvfølgelig er det nemmere at få overblik digitalt, og lave nogle hurtige snit, men nogle gange er der også noget godt i at ting tager tid. Man finder også hurtigere ud af om tingene rent faktisk holder når man arbejder med det fysisk.
Jeg håber jeg får lov til at arbejde mere analogt næste år – for jeg har købt en vildt lækker parallellineal, og jeg har ikke haft muligheden for at bruge den, overhovedet.

LINE 6

Hvad betyder det for dig at have et fast skrivebord?
Det er vigtigt på den her skole synes jeg. Det er virkelig praktisk, for man er her så sygt meget. Man kan bare efterlade sit arbejde her, og så kan man føle sig tryg i at der ikke sker noget med det. Man vænner sig til omgivelserne og det bliver ligesom et ekstra hjem.

 

LINE 5

 

Bruger du dit skrivebord anderledes end på 1. år?
Jeg tror ikke jeg har ændret mig så meget i min arbejdsproces. Men fordi vi arbejdede meget med A1 ark på første år og store analoge tegninger generelt, så var der ikke så meget plads til andet på bordet. Nu er der plads til flere mindre projekter. Første år rodet jeg nok også lidt mere og gemte ikke mit restpap. Jeg har lært at blive mere nøjsom, for man bliver mere bevidst om hvilke materialer og redskaber man kan lide at arbejde med.
Hvis jeg på 1. år var gået i stå i en opgave, plejede min lærer at sige, ”Nu går du over i ArchiTegn og finder en eller anden lækker blyant, og så kommer du tilbage og tegner med dén, og så ser vi hvad der sker.”

LINE 1

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier