Desk In(ter)view, Interview

Desk In(ter)View

I dag lancere vi en ny serie på StudArk som går under navnet Desk In(ter)View. Serien vil give dig et kort og præcist indblik i livet ved skrivebordene. Det er her vi spiser, sover, har all-nighters, limer os til vores modeller, græder ufortrødent, griner hysterisk og har spontane fester. Derfor vil vi gerne dokumentere disse rum og deres individuelle gestaltning.

Som startskud har vi fået fat i Ida fra CITA, som vil give et indblik i hvordan hun bruger og arbejder ved sit skrivebord.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Navn: Ida Katrine Friis Tinning

Stilling: Research Assistant

Institut: KADK – CITA | Center for Information Technology and Architecture

 

Hvad optager dig og dit skrivebord lige nu?

Vi (CITA) skal udstille to store installationer på Design Museum Danmark som er en del at et forskningsprojekt der hedder Complex Modelling. Udstillingen starter på tirsdag og i denne weekend skal vi bygge de to installationer op, så det er produktionen der fylder. Jeg har derfor en blanding af alle mulige tests og modeller og min arbejdsplads er i processen vokset ud over mit skrivebord.

Hvad har du på dit bord?

  1. Min egen computer som er uundværlig i mit arbejde.
  2. Alle mine vigtige papirer og skitser som lige nu er stablet op i en bunke, på grund af pladsmangel.
  3. Forskellige prøver som jeg har fået produceret af nogle elever.
  4. En model – jeg er virkelig glad for og vil passe på – som er en del af arbejdet med forskningsprojektet Complex Modelling.

Foretrækker du orden eller kaos på dit bord?

jeg arbejder bedst i orden og jeg plejer at rydde op hver dag inden jeg går hjem så jeg kan starte ”from scratch” næste dag. Jeg har også kun dette bord så jeg bliver nød til at holde orden for at kunne have plads til at skitsere.

Arbejder du bedst analog eller digitalt?

Jeg arbejder mest analog i starten af min proces, men fordelingen er nok 60/40 gennem et helt forløb.

Hvad betyder det for dig at have et fast skrivebord?

Det betyder meget her på CITA fordi vi arbejder sammen på alle projekterne og vi har meget forskellig arbejdsstil. Det er derfor vigtig for mig at personliggøre mit bord for at have et sted der er mest mig.

Hvordan brugte du dit skrivebord i din proces da du studerede?

Da jeg studerede brugte jeg også tid på at gøre min arbejdsplads personlig og bekvem fordi jeg var der 24 timer i døgnet. Mette (Mette Ramsgard Thomsen – head of CITA) lærte mig for mange års siden vigtigheden i at hænge sit materiale op i sin proces og vise det frem for sig selv og andre. For materialet giver tilbage og stimulere sanserne og hvis du bliver ved med at producere og bare ligger det til side så for du ikke noget igen fra materialet. Man skal bo i materialet, både for at blive inspireret af ens eget arbejde og for at få et billede af hvad er det for en visuel identitet der er på færre i ens projekt.

 

 

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier