Studieprojekt, Studieprojekt

Red Dot Design Museum: AAA Studietur

Arkitektskolen Aarhus’ første års studerende skal i næste uge på studietur til nord Tyskland. På turen skal vi blandt andet undersøge landskabsarkitektur, landart, industrielle bygningskomplekser, vandrehjem og meget mere. Turen er en fase i vores semester projekt, hvor vi skal lave en fortolkning af et vandrehjem. Vi skal blandt andet forbi Zeche Zollverein, og se det verdensberømte og UNESCO fredet Essen Design Center.

Zeche Zollverein er et gammelt kul-mine kompleks der idag huser Red Dot Design Museum/Essen Design Center. Museet ligger i kedelhuset, i det der bliver kaldt Skakt 12. Det gamle industri kompleks huser også noget af Zollverein Design School.

 

zeche-zollverein-essen-3-a5a0da8b-aa03-4a21-b35e-0a50f078ce55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Essen Design Center/Red Dot Design Museum

Kedelhuset, som er et godt eksempel på industriel arkitektur, blev opført i 1929 af arkitekterne Fritz Schupp og Martin Kremmer. Efter lukningen af kulminen i 1986, blev det efter en kort periode som koksfabrik i 1993 bragt til live igen i sin nuværende form af Norman Foster, for dermed bedre at tilpasse sig dets nye funktion som kunst- og designmuseum. Elementer i glas og beton blev tilført, og indskriver sig fint i bygningens allerede rustikke og industrielle interiør. Renoveringen er blevet rost for at skabe en fremragende ramme for den nutidige bygnings udstillinger af moderne produktdesign. Designprocessen bag museet var i høj grad præget af konservering. Man ønskede at bevare bygningens originale udtryk og karakter, og restaurerede bl.a. facaderne og fjernede tidligere tilføjelser for at genskabe stedets oprindelige udseende. Bygningens interiør er også bevaret eller genbrugt, ved f.eks. at udhule og anvende selve kedlerne som showrooms.

845770

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Red Dot Design Museum

Red Dot Design Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Red Dot Design Museum

Red Dot Design Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Design prisens vindere bliver en fast del af design museets udstilling, og får lov til at stå side og side med tidligere vindere, så som Siemens, Apple, BMW og Porsche, der alle har vundet den eftertragtede pris.

2012RedDotDesignMuseumSA

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier