Afgang, Afgangsprojekt, Studieprojekt

KADK Afgang: Vandkulturhus Nordhavn

VA_1

Afgangsprojekt af Arkitetkt MAA Martin McSherry (hjemmeside) og Jens Flinch Bertelsen.

VA_2

Over de kommende årtier transformeres Nordhavnen til en ny bydel i København med havet som omdrejningspunkt. Det blå element bliver områdets identitetsskabende tema der skal danne rammen for en aktiv og bæredygtig by.

VA_3

VA_4

Vandkulturhus Nordhavn tager sit afsæt i disse værdier i en søgen efter at udfolde potentialet for fremtidens svømme- og badeanlæg der skal skabe helt særlige oplevelser i det våde element. Det har været et grundlæggende vilkår at skabe en bygning på vandets egne præmisser der samtidig indskriver sig i sin nære kontekst. Vandkulturhuset er derfor placeret som et knudepunkt på overgangen mellem masterplanens grønne åre og havnebassinet ”Vandparken”. Bygningens formsprog er således opstået i en konstant dialog imellem indre og ydre funktion.

VA_9

Omkring bygningen trækkes mennesker og natur ind i klimaskærmens store fordybninger, der fortsætter videre under selve bygningskroppen for til sidst at bryde op gennem strukturen i den centrale cirkulære åbning. Inde i bygningen sammenføres vand og planter i et lukket økosystem der renser badevandet i en symbiose med særlige mikroorganismer. Vandkulturhusets indendørs badeområder er således fri fra skadelige biprodukter fra klor og skaber et langt sundere indeklima. I husets havnebad ”Årstidsbassinet” knyttes et direkte fysisk bånd imellem bygning og havn, og saltvandet gøres til en naturlig udvidelse af badeoplevelsen. Via den offentlige karakter som udspiller sig på, under og indeni bygningen er det håbet at Vandkulturhuset vil fungere som en katalysator for liv, sundhed og bæredygtige værdier.

VA_10

 

 

VA_12

Projektet blev hædret med Duravit Prisen som uddeles til særligt dygtige, engagerede og talentfulde studerende på KADK.

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier