Arkitekturjournalistik i Stockholm

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Der blev sat fokus på arkitekturformidling da Arkitektskolen Aarhus´ studenterdrevede magasin KÅRK deltog i workshoppen “Audiences for Architecture” I Stockholm i november. To i redaktionen tog turen nordøst på for at møde arkitektstuderende fra norden for at diskutere magasinernes fremtid.

Bag workshoppen stod svenske Björn Ehrlemark og Carin Kallenberg, der tilsammen danner Neighbours of Architecture også kaldet Arkitekturens Grannar. Et initiativ iværksat i efteråret 2012, hvis primære fokusområde er arkitekturformidling og kommunikation.
   Workshoppen satte fokus på arkitekturformidling gennem studenterdrevne tidsskrifter og indledtes af en præsentation fra hver af de repræsenterede magasiner, herunder Skalan fra Stockholm, UMAN fraUmeå, 4ARK fra Göteborg, KOTE fra Olso, og naturligvis vores eget magasin KÅRK. I kølvandet på dette, åbnede workshoppen muligheden for at dele erfaringer og blive klogere på, hvilke publikums- og produktionsmæssige udfordringer flere af magasinerne står overfor. Der blev blandt andet diskuteret hvilke tiltag, der var nødvendige for dels at motivere de studerende til at bidrage, dels at skaffe medlemmer og ligeledes gøre os mere synlige på de respektive skoler. Derudover øjnede de tilstedeværende redaktioner muligheden for at danne alliancer på tværs af landene og etablere en fælles kommunikationsplatform. Vigtigheden i at fortsætte diskussionerne uden for FORM bibliotekets fire mure, stod ganske klart for os, og kommunikationsplatformen er netop i stand til at facilitere en
dialog redaktionerne imellem.
   Som et led i workshoppen fik vi fornøjelsen af at overvære et foredrag af den Los Angeles-baserede arkitekt og arkitekturkritiker Mimi Zieger, der blandt andet kan skrive en række publikationer i The New York Times og andre toneangivende tidsskrifter på sit CV. Gennem foredraget “Memos from the Front Line”, hvis gennemgående omdrejningspunkt var publikations-, distributions- og publikumsmæssige anliggender, delte Mimi Zieger ud af egne erfaringer. Baggrunden for foredraget var Mimi Ziegers eget virke som arkitekturformidler- og kritiker, særligt gennem magasinet Loud Paper, som hun i 1997 lancerede under sin studietid ved Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc.), og som i dag eksisterer i bedste velgående. En af hendes centrale pointer var vigtigheden i at skabe en dialogsituation, som publikummet kan tage del i. De digitale platforme, som er en naturlig konsekvens af udviklingen i medielandskabet, muliggør en hurtig og lettilgængelig dialog.
   Tilbage er der blot at sige, at workshoppen var særdeles lærerig og i stand til at øge vores bevidsthed omkring det at arbejde med arkitekturfaglige publikationer. Med os hjem fik vi ikke mindst nye alliancer, men også nye ideer, som vi i redaktionen vil diskutere og bygge videre på og forhåbentlig i fremtiden implementere i vores eget redaktionelle arbejde i KÅRK.
Margarida N. Waco
KÅRK
Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier