Åbent seminar om Gilles Deleuze og Francis Bacon på KA

Gilles Deleuze – flot fyr, store tanker

Et tværinstitutionelt forskningsnetværk med rødder i KADK, KU og RUC afholder i løbet af det kommende år en række arrangementer om Gilles Deleuzes filosofis omfangsrige indflydelse på æstetisk teori.

Første arrangement er et åbent seminar fredag den 21. marts, der tager afsæt i Gilles Deleuzes indflydelsesrige bog Francis Bacon – Logique de la sensation i anledning af bogens oversættelse til dansk og hollandsk i hhv. 2013 og 2015. Ved arrangementet er der oplæg og diskussion ved Peter Borum og Sjoerd van Tuinen, efterordsforfatterne til hhv. den danske og hollandske udgivelse. Begge forskere har skrevet flere bøger om filosofi, kunst og rum og er erfarne foredragsholdere.

Arrangementet er gratis og åbent for alle og bliver afholdt i auditorium 3 på Arkitektskolen i København.

Kom og bliv klogere.

Fra introduktionen til arrangementet:

Gilles Deleuze’s Francis Bacon – Logic of Sensation: a conversation with Peter Borum and Sjoerd van Tuinen

Gilles Deleuze’s Francis BaconThe Logic of Sensation is ready to be (re)discovered as a vital source of engagement with art practices. Thirty years after its publication in France a Danish translation became available last year and a Dutch translation is set for this year. A perfect opportunity to assess what this little book by one of the great philosophers of the last century still has to offer to architects, artists and scholars.

On Friday March 21, from 16.00 to 18.00 the research seminar on the Science of the Sensible will host a conversation between dr. Sjoerd van Tuinen and dr. Peter Borum on what we can learn from Deleuze’s encounter with the arts in general and the art of painting and the work of Francis Bacon in particular.

This event will be in English.

Admission is free. Registration is recommended. Register via www.billetto.dk/deleuzes-logic-of-sensation

Dr. Peter Borum is translator and lecturer on æsthetics and semiotics and author of the introduction to Gilles Deleuze’s Francis Bacon – Sansningens logik, published by Billedkunstskolernes Forlag. He received his PhD in Comparative Literature from the University of Copenhagen on the questions of individuation and morphogenesis in the work of Gilles Deleuze and Jean Petitot.

Dr. Sjoerd van Tuinen is assistant professor at the Faculty of Philosophy at the Erasmus University Rotterdam and author of the introduction to the forthcoming Dutch translation of Francis Bacon -The Logic of Sensation and numerous other publications on the work of Deleuze, including Deleuze and the Fold. A Critical Reader, published by Palgrave Macmillan.

When: 16.00-18.00, Friday  21st March, 2014

Where: Auditorium 3, Opgang J, Philip de Langes Allé 10. Copenhagen (Holmen). Royal Danish Academy of Fine Arts Schools of Architecture, Design and Conservation.

Register via www.billetto.dk/deleuzes-logic-of-sensation

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier