Boglancering og fernisering: Arkitekter Uden Grænser – fredag d. 7/2

28.01.2014-_-AUG-invitation-_-FB-801x315px-_-72dpi

I anledning af udgivelsen af bogen ‘Developing Architecture – Learning from Sierra Leone’, inviterer Arkitekter Uden Grænser til lancering og fernisering på udstillingen ‘Out of Order – On the Nature of Materials’, med værker der tager afsæt i bogens materiale. Udgivelsen markerer, at organisationen, der netop har vundet prisen som Årets Lille Arne for deres initiativrige arbejde, runder et hjørne med 5 års engagement i samspillet mellem arkitektur og fremskridt i udviklingslande, herunder særligt Sierra Leone.

AUGBOG PM_01_Page_1_Image_0001

Opslag fra bogen: ‘Developing Architecture – Learning From Sierra Leone’

Redaktør på bogen, Tyra Lea Amdisen Dokkedahl, skriver:

Arkitekter Uden Grænser runder 5 år – det fejres med udgivelsen af bogen Developing Architecture – Learning From Sierra Leone, som giver et unikt indblik i organisationen, arkitekter og andre byggefagliges arbejde med arkitektur i udviklingslande. Arkitekter Uden Grænsers første bog handler om organisationens engagement i det vestafrikanske land i årene 2008-2013.

Bogen præsenterer fem af AUG’s byggeprojekter i Sierra Leone, inddelt i tre temaer; Arkitekten i en anden kultur, Projektledelse i byggeriet og Ikonbyggeri for Social Forandring. I temaerne behandles byggeprojekterne fra flere vinkler – den arkitektoniske, det byggetekniske, den kulturelle, den sociale og den akademiske, hvor danske eksperter bl.a. Kristian Kreiner, professor, Niels Bjørn, Ph.d., Jørgen Eskemose Andersen, lektor m.fl. samler hele temaet op og perspektiverer til arkitektfaget, som det praktiseres i Europa.

Bogen giver derved inspiration til den hjemlige arkitektbranche, der de sidste år har været under stadig større pres for at udvikle nye modeller, arbejdsmetoder, indarbejde bæredygtige løsninger i byggeprojekter, og samtidig skabe arkitektur, som folk har lyst til at leve i uden at glemme de æstetiske kvaliteter. En måde at nå noget af vejen, kan være at hente erfaring fra arkitekter, der netop arbejder udenfor deres egen kultur.

Bogen belyser, hvad der kan læres om arkitektur og byggeri, når man arbejder i kulturer fjernt fra den så velkendte danske andedam, mens flere af de udsendte arkitekter i en række interviews fortæller om deres erfaringer og tanker om, hvad de har lært og taget med hjem til deres arbejde i Danmark.

AUGBOG PM_01_Page_1_Image_0004

Opslag fra bogen: ‘Developing Architecture – Learning From Sierra Leone’

Fra Facebook:

Om bogen:
Bogen viser fem byggeprojekter fokuseret i tre temaer Arkitekten i en anden kultur, Projektledelse på fremmed jord og Ikonbyggeri for social forandring. Temaerne belyses fra forskellige vinkler – den arkitektoniske, den byggetekniske, den praktiske, den akademiske og fra klientens og brugernes synspunkt.

Om udstillingen:
Tre kunstnere Valérie Collart (FR), Marie Gondek (DK) & Kah Bee Chow (MY/NZ) har skabt værker med afsæt i bogens materiale. Udstillingen kurateres af Nina Wöhlk.

http://arkitekterudengraenser.dk/http:/arkitekterudengraenser.dk/uncategorized/developing-architecture-learning-from-sierra-leone

Fra Forlaget:
Bogen giver plads til mange forskellige stemmer og skaber et kritisk og reflekterende forum for arkitekterne, de lokale samarbejdspartnere, håndværkerne og brugernes synspunkter omkring arkitektur, projektledelse og udviklingsprojekter.
Derved giver bogen forhåbentlig inspiration til den hjemlige arkitektbranche, der de sidste år har været under stadig større pres for at udvikle nye modeller, arbejdsmetoder, indarbejde bæredygtige løsninger i byggeprojekter, og samtidig skabe arkitektur, som folk har lyst til at leve i uden at glemme de æstetiske kvaliteter. En måde at nå noget af vejen, kan være at hente erfaring fra arkitekter, der netop arbejder udenfor deres egen kultur. Bogen belyser, hvad der kan læres om arkitektur og byggeri, når man arbejder i kulturer fjernt fra den så velkendte danske andedam, mens flere af de udsendte arkitekter i en række interviews fortæller om deres erfaringer og tanker om, hvad de har lært og taget med hjem til deres arbejde i Danmark.
Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier