Exchange student – University of Technology – Sydney

UTS

This is a interview with Boletta Dahl Jensen, a student from AAA, who has been on exchange in Sydney at University of technology. She writes about how his school in Seattle is in comparison to Aarhus school of architecture.

Bolette Dahl Jensen – UTS, University of Technology, Sydney, Australien

Hvordan opleves undervisningsformen i forhold til Aarhus Arkitektskole?

Det afhænger alt sammen af hvilket fag man tager. Jeg var optaget på to fag; det ene meget abstrakt, mens det andet var pragmatisk som vi kender det fra AAA. For de lokale arkitektstuderende er det obligatorisk, at de også har konstruktion, hvor de bl.a. beregner vindforhold. Ofte følger man en række fag, der er tænkt til at hænge sammen; arkitekturdesign, historie og konstruktion, så man får en helhed i undervisningen. Men som udvekslingsstuderende har det været mere frit for at vælge efter interesse.

Vejledere?En hovedvejleder pr fag, som ofte har flere undervejledere til at undervise en mindre gruppe studerende.

Forhold mellem studio/klasseundervisning/forelæsninger?

Fag 1, interior: Klasseundervisning, 5 timer pr uge fordelt på to dage. Man præsenterede for alle, hvad man har lavet siden sidste time. Det er ikke proces, men resultat man viser, en slags pin-up.

Fag 2, arkitektur: Én times forelæsning pr uge, der er til for at præsentere næste uges tema. Derefter tre timers præsentation/pin-up af sidste uges tema i mindre, faste grupper.
Alle timer derimellem bruger du alene, hjemme for at udvikle projektet. Design/arkitektur afdelingen har et stort computer lab, hvor de stiller massevise af MACs til rådighed, men for analogt/model arbejde er der ikke faciliteter.

Fælles for de to fag er, at du ikke får vejledning som vi kender det. Du får kun kritik på dine resultater. Men det er begge gode til at tage udgangspunkt i omgivelserne, Sydney. I interior tog vi udgangspunkt i et skuespil, hvor vi havde kontakt med forfatterne. Dette ledte til en udstilling i byen, så der er mulighed for at få sit navn ud.

model4

Projektorienteret/opdelt i fag?

Man skal tilmelde sig fag, så man har op til 4 fag pr semester alt efter hvor mange point de hver giver. Om et projekt varer et helt semester eller om der er flere projekter, afhænger af fag. De fleste fag bygger på viderebyggelser, dvs. at du skal have gennemført xx1 på et semester for at kunne blive optaget på xx2 det næste semester.  Klassernes størrelse varierede fra 15 til 60 elever.

Bedømmelse – kritikker/karakterer?

Kritikker som vi kender det, med pin-up, vejleder og gæstekritikere. Karakter efter hver mellemkritik (to-tre per semester pr fag).

300- 1

300- 1

Arbejdsform – mere digitalt/analogt?

Afhænger af fag. Interior: kun analogt, arkitektur: Mest digitalt, de lokale er ikke vant til at bruge blyant overhovedet, alt sker digitalt. Men vejlederne opfordrer også til håndtegninger, måske fordi de aldrig ser det.

Hvilke programmer bruges?

Rhino, Maya, AutoCAD, Adobe.

Har du nogen forslag til blogs, der viser elevernes projekter?

Kender desværre ikke så mange. orbitalkai – denne her er en medstuderendes blog fra UTS.

Hvordan har oplevelsen af skolen været?

Stor! 40.000 elever fordelt over alle uddannelser. Det er noget andet end AAA, som er mere personlig. Det er en anderledes struktur man skal vænne sig til, især når man ikke har et studio at møde op til hver dag. De lokale bruger computer lab som deres studio, men de har ingen faste pladser, og det er ikke altid der er plads til dem. Generelt en rigtig god og anderledes oplevelse, som jeg synes alle skal opleve.

Hvilke styrker og svagheder har skolen?

Minus: stor, upersonlig, manglende studio. De har modelværksteder, men dem må udvekslingsstuderende ikke bruge pga. forsikring.  Plus: dygtige vejledere med erfaring, både fra undervisning og erhvervsliv. Skolen gør meget for at nye elever skal føle sig hjemme, møde andre studerende og der er mange muligheder for at engagere sig i skolens udvalg.

Hvad fik dig til at vælge denne skole, og vil du anbefale den til andre?

Jeg gik efter et engelsktalende land, men selve skolen er mere en tilfældighed. Vil helt sikkert anbefale den. Er man villig til at arbejde for det – projekterne er det det værd. Men det er uden tvivl hårdere end AAA, der er generelt bare mere at skulle lave til hvert projekt. Så en skoledag slutter ikke kl 16, men nærmere ved midnat- hver dag. Om ikke andet, finder man ud af, hvor godt man har det på AAA.

Kan du anbefale en kontaktperson fra skolen, som man kan komme i kontakt med?

Min ene vejleder hed Tom Rivard, men ved ikke hvor god kontaktperson han er.

model1

model2

 

Detta var en del i ett projekt av SpArk. For mer inom emnet kige på Udveksling under Emner.

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier