Divisionsklub og Foreningstårn på DSB-grunden ved Bispebjerg Station

side001HjemmesideKontext

Nørrebro United manglede i 2012 et tilholdssted efter, at Metrobyggeriet havde opløst deres bastion i Nørrebroparken og tvunget dem til boldbaner over hele byen. En klub med stor betydning for unge på Nørrebro og en klub, som skal opretholdes. DSB-grunden mellem Mjølnerparken og Bispebjerg Station stod ubrugt hen.

Med udgangspunkt i bagsiden af den byudvikling omkring indfaldsveje, trafikale knudepunkter og stationer, undersøges elasticiteten omkring disse i forbindelse med Bispebjerg Station. Her vil bymæssigheden og S-togets impuls afspejles i moduleringen af grunden og fremkalde indsættelserne.

side002HjemmesideKontextside003HjemmesideKontext

Anlægget. Højhuset. Stadion.

Hver især størrelser, der reflekterer over skala og dimensionering i forhold til konteksten. Relationen mellem størrelserne giver en læsning af og en forhandling over området. Skalasætningen og intensiveringen for hver af størrelserne, griber således ind i hinanden i en udveksling. En udveksling, der rent visuelt binder området sammen: Over det urbane landskabs horisontalitet mod byens punkt.

side008hjemmesideForeningstaarn side007hjemmesideForeningstaarn side006hjemmesideStadion side005hjemmesideStadion   side004hjemmesideStadion

7. semester 2012
Jakob Franijeur

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier