TUM – Technische Universität München // 1.1 Milano udveksling, AAA

Detta inlägget handlar om en utbytestermin på TUM i München och är skrivet för att inspirera och informera folk som kanske tänker och vill göra en utbytestermin.

Med den nya möjligheten på AAA att även ta sin femte termin utomlands så gick turen till Tyskland och München. Universitet här är bland Tyskland äldsta och största, ca 26 000 studenter fördelat på tre campus, arkitektcampuset ligger bra placerat mitt i stan. Den största skillnanden är dock inte mängden av människor utan faktumet att detta är ett tekniskt universitet, man delar lokaler, kafeteria och även vissa kurser med teknologer och ingenjörer. Skolan skiljer sig stort från Aarhus när det gäller allt från undervisning till struktur, det är helt enkelt lite mer tekniskt.

Terminen startar i mitten av oktober och då samlas alla i den stora aulan. Där presenteras alla designstudios och därefter väljer man sig in på det man tycker låter mest intressant. Därutöver har man ytterligare några poäng att välja fria kurser, man kan välja allt från CAAD kurser till frihandsteckning. Det är en klar fördel att valet är så fritt, man kan själv bestämma sin inriktning och finna intressanta kurser som man inte hittar hemma. Dessutom är lärarna på skolan väldigt openminded att kombinera dessa kurser med varandra om man bara pratar med dem, kombinerade ämnen som detta är ett stort plus.

Skolan har fyra huvudindelningar; Institute for Architectural Design and Building Technology, Institute for History of Architecture/ History of Art and Restoration, Institute for Urban Design, Urbanism and Landscape och Institute for Architectural Design and Modelling.

Under dessa huvudindelningar finns det sedan olika studio. Kolla gärna in hemsidan för att se vilka som finns. Mitt studio heter “The culture of fasade- metropolitan building in Milano” och ligger under Institute for Urban Design, Urbanism and Landscape. Vi startade studioet med en fyradagarsresa till Milano för att studera staden och dess alla fasader och element. Vi fick ett site där vi nu ska utveckla vår egen byggnad, med betoning på just fasaden. Här följer lite bilder från turen och lite bilder från tecknarsalen och vår senaste pinup, fortsättning följer…

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier