KADK Afgang

La Dotta, La Grassa, La Rossa – Transformation af en Byport

Afgangsprojekt fra Kulturarv, Transformation og Restaurering, Institut for Bygningskunst og Kultur

Af Sarah Oppenlænder Lørup

Hvordan bringer vi fortidens kulturarv med ind i fremtiden, og hvordan skaber vi værdi og potentiale for de funktionstømte bygninger, der siger mest om, hvor vi kommer fra ? 

Aldo Rossi skriver :

“One can say that the city itself is the collective memory of its people, and like memory it is associated with objects and places. 

The city is the locus of the collective memory”

Projektet undersøger transformationen af en gammel byport til et kollegie i Bologna, Italien.

Min intention for projektet har været at tegne et rum, hvor studerende kan bo side som side, og hvor der er plads til at være både privat og en del af fællesskabet.  At skabe et sted der afspejlede byens store pladser og fortætninger.
Jeg har respekteret ruinens tilstedeværelse og afgrænsning. Derfor har jeg bestræbt mig på bygge indenfor murene og op af. Endvidere består projektet af 3 forskellige skalatrin; byen, bygningen og beboeren. De primære materialer understøtter også dette; teglen som det eksisterende, stålet som det bærende og træet som det bårne. 

 

Igennem benyttelse sikres ruinens fremtid i en kulturhistorisk og en byudviklingsmæssig kontekst med en ny funktion, der understøtter Bologna som Europas ældste universitetsby.
Jeg mener, at vi skal værne om vores fælles bygningsarv og turde udfordre den med nye funktioner, så den har værdi for de næste generationer.

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier