Arrangement

Golden Days Festival: Historisk udflugt til Tinggården

tingga%cc%8arden-1978-tegnestuen-vandkunsten
Historisk udflugt til Tinggården

Tag med på en historisk udflugt, når en 70’er-bus ruller til Tinggården i Herfølge med ingen ringere end arkitekten Jens Thomas Arnfred som guide. Arrangementet er en del af dette års Golden Days Festival, der har 1970’erne som tema.

En 70’er-bus kører den 11. september 2016 fra Køge Station til Tinggården i Herfølge ledsaget af en af arkitekterne bag bebyggelsen, Jens Thomas Arnfred. Som en del af den prisvindende tegnestue Vandkunsten blev Arnfred med opførelsen af Tinggården en væsentlig pioner inden for 70’ernes tæt-lav-byggeri i Danmark.

Cowboy-by og Emil-fra-Lönneberg-arkitektur blev hurtigt kælenavne for Tinggården ved dets opførelse i starten af 70’erne. Med inspiration i 68-oprøret ville den dengang unge tegnestue væk fra det industrialiserede etagehusbyggeri og de uniforme parcelhuse. Ambitionen var en landsby med indbygget fællesskab og fleksibilitet grundlagt i et samarbejde med de kommende beboere.

Under udflugten viser Arnfred rundt imens han fortæller om 70’ernes boligaktioner, borgerinddragelse og beboerdemokrati. Der er også planlagt besøg hos en af Tinggårdens beboere, inden turen igen går tilbage til Køge Station. Turen inkluderer foruden bustur og foredrag en sandwich, vand og kaffe/the. Udflugten er arrangeret i et samarbejde mellem Golden Days, Køge Kommune og Køge Museum og Arkiv.

Prisen for arrangementet er 75 kr. + 10 kr. gebyr. Billetter kan købes på www.ebillet.dk

Afgang kl. 11.00 fra Køge Station. Retur på Køge Station ca. kl. 14.00. Bemærk at der ikke kan købes billetter på bussen.

Om Golden Days Festival

Udflugten til Tinggården er en del af Golden Days Festival, som i år indleder en historisk tidsrejse tilbage til vores meget nære fortid – 1970’erne. Foruden udflugten til Tinggården kan du i festivalperioden 9.-25. september opleve andre interessante arrangementer i Køge Kommune, som alle udfolder det skelsættende årti. Læs det fulde festivalprogram på

www.goldendaysfestival.dk

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier