Don't Mind The Gap, Udveksling og praktik

Don’t Mind The Gap: Kap. 4; Back To The Surface

Studark2

Tiden går hurtigt, når man har det sjovt. De sidste fire måneder har været det mest intense, jeg har oplevet under mit arkitektstudie, og før jeg vidste af det, var det blevet juni.

Workshop. Again and again

Juleferien blev brugt til at skrive mit essay i History & Theory. Den angstprovokerende oplevelse med at skulle formidle en opgave kun via skrift bragte dårlige minder frem fra gymnasiet. På trods af min fobi over for skriftlige opgaver, fik jeg skrevet et essay, jeg var godt tilfreds med, og som min tutor ligeledes var glad for.

Min designprojekt derimod var i en noget kritisk tilstand. Januar og starten af februar skulle derfor bruges på at få strømlinet udtrykket og få de infrastrukturelle dele til at tale sammen. Især den administrative bygning, der deler fængslet og de gyldne marker med biler (den såkaldte Wall Street Building), havde jeg et akut behov for at redesigne. Derfor valgte min tutor, CJ Lim, at afholde tre ugers “Workshop”, der i dette tilfælde vil sige, at mit unit havde bordsamtaler HVER DAG i tre uger! Forløbet var enormt givende, men også meget krævende. Dog må jeg tage hatten af for at have en tutor, der er så passioneret over sit arbejde, at han vælger at komme hver dag i tre uger for at få skubbet vores projekt i den rigtige retning og tvinge os til at tage beslutninger om vores design.

 

Design Realisation Report

DR (Design Realisation)-Rapporten er den vigtigeste opgave på fjerde år. Det er i DR-Rapporten, at de tekniske aspekter i projektet skal præsenteres på en forståelige måde. Forløbet er planlagt således, at rapporten er sidste og eneste mulighed for at få forenet de konceptuelle greb med et håndgribeligt, gennemarbejdet design, inden projektet skal afleveres i starten af juni. Rapporten består af 50 A3-sider, der er inddelt i fire sektioner, der beskriver overvejelser i forhold til f. eks. kontekst, konstruktion, bæredygtighed, klima osv.

Studark

En god DR-Rapport formår at identificere de vigtigeste designproblemer i projektet, tage dem ud af den spekulative kontekst, udvikle og præcisere en konkret løsning på dette for til sidst at bringe det ind i projektet igen.

I tilfældet med min rapport har det betydet, at jeg blandt andet har skullet undersøge og beskrive, hvordan de forskellige dele af min bygning først er blevet produceret billigt i Kina, hvorefter de er blevet transporteret hemmeligt til USA for at blive samlet i Californien og til sidst transporteret tilbage til Shanghai under baneret “Made In America”. På den måde sparer min bygherre (USA) en masse på omkostningerne for projektet, men bibeholder det autentiske, vestlige stempel, der gør projektet prestigefyldt i øjnene på de kinesiske købere.”

 

 

 

DontMindTheGap_bund

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier