Arrangement

StudArk anbefaler: AAFx events i Århus

AAFx_logo_2016

StudArk giver her sine anbefalinger til film, events og forelæsninger i Århus i forbindelse med Aarhus Architecture Festival (AAFx). Hvis du er arkitektstuderende eller bare interesseret i arkitektur bør du sætte tid af til festivalen, for der er masser af spændende arrangementer at kaste sig over. Se hele programmet her og læs videre for at se StudArks anbefalinger.

FILMARRANGEMENTER:

Concrete Love

AAFx: ÅBNINGSGALLA x CONCRETE LOVE x Q&A

Årets festival skydes i gang på Arkitektskolen Aarhus med drinks, velkomsttaler og film. Festivaldirektør Josephine Michau, kreativ direktør Mads Farsø og rektor ved Arkitektskolen Aarhus Torben Nielsen byder velkommen til elleve livlige dage i arkitekturens verden. Og de studerendes filmforeningDAFF er med til at gøre åbningen ekstra levende, når vi som en smagsprøve på årets program viser åbningsfilmen og danmarkspremieren ‘Concrete Love’. Filmen portrætterer den verdenskendte arkitekt Gottfried Böhm og hans arkitektur-fanatiske familie, og den skildrer på rørende vis families liv, overgivet til arkitekturen. Efter visningen d. 10/3 er der samtale med fotograf Raphael Beinder og arkitekt Paul Böhm.

Arkitektskolen, torsdag d. 10/3 kl. 17.00 – se Facebook eventet her.

Where Architects Live_David Chipperfield home_credits Simon Menges

 

WHERE ARCHITECTS LIVE af FRANCESCA MOLTENI

Hvordan bor folk, der tegner boliger til andre? Overdådigt! Kom indenfor hos arkitekter som Daniel Libeskind, Zaha Hadid og Shigeru Ban. Kurator Francesca Molteni interviewer otte af tidens største arkitekter i deres private hjem, og punkterer eftertrykkeligt klichéen om, at kreativitet bedst opstår i kaos. De fascinerende boliger hos bl.a. David Chipperfield og Bijoy Jain fra Studio Mumbai emmer nemlig alle af ubesmittet skønhed og detaljeopmærksomhed.

Øst for Paradis, søndag d. 13/03 kl. 16.15 – Se spilletider og andre film her.

TEMA: GELLERUP – En bydel under forvandling

Gellerup gennemgår i disse år en massiv fornyelse, der vender op og ned på ‘normal’ byudvikling. For blot 45 år siden stod Gellerupparken færdig, men allerede nu er man ved radikalt at forandre den oprindelige byplan for kvarteret. Er Gellerupparken et arkitektonisk fejlskud, eller er det en bydel, der på sigt kan blive det nye Latinerkvarter? Hvilke overvejelser gør byplanlæggere og arkitekter sig, når de på dristig vis river forholdsvis nye huse ned og griber til tvungne ind- og udflytninger?

Under Aarhus Architecture Festival diskuterer vi tankerne bag de transformationer, som udspiller sig i Gellerup. Nu og i den nære fremtiden. Vi inviterer på vandringer, oplæg og debatter, og arbejder os om bag medieklicheerne for at finde ud af, hvad Gellerup var, er og snart bliver til. Temaet er skabt i samarbejde med cand.design, projektleder for Instant City, Alexander Muchenberger.

GADEFEST VED INSTANT CITY

Til at starte dialogen om kvarteres udformning, inviterer INSTANT CITY til fest på Den nye bygade, hvor mad, musik og imødekommenhed er kodeordene. Giv dit besyv med om fremtidens Gellerup.

Fredag d. 18/3 fra kl. 15.00-20.00. – Den nye bygade 1. Gratis. – Se Facebook event her.

 

GRØNNE VISIONER Et kig ind i Gellerups frodige fremtid.

Hvordan giver man luft og liv til et kvarter? En vigtig komponent i det nye Gellerup indebærer at omdanne det eksisterende landskab til grønne, rekreative områder. Vi tager på parkvandring gennem det gamle landskab med Ulla Hornsyld, landskabsarkitekt i SLA, der står for at tegne den kommende Gellerup Bypark. Husk gummistøvler eller godt fodtøj. Gratis. Kræver ingen tilmelding.

Torsdag d. 17/03 kl. 16.00 – Mødested: Instant One, Dortesvej 39b, 8220 Brabrand.

Se alle arrangementer under dette tema her.

TEMA: BYEN SOM BILLEDE

Paris, New York, Venedig eller Tokyo, de fleste byer findes i en postkort-variant. Fotogene bygningsværker og monumenter indkapsler byen som et sukret glansbillede, men alle byer har en virkelighed uden for fotoalbummet. Noget der får billedet til at krakelere og åbner for nye perspektiver.

CAFx har udvalgt en række film, som ikke reducerer byoplevelsen til en kulturel safari, men udforsker de indre forestillinger, vi har om byen, og som viser de definitionskampe, der er forbundet med retten til at bestemme en bys selvbillede og dens ansigt udadtil.

London, The Modern Babylon_Julien Temple copyLONDON, THE MODERN BABYLON af JULIEN TEMPLE

En punket filmkollage om Londons ustyrlige historie. Fra arbejderby over swingende 60’ere til nutidens sydende metropol. Filmen introduceres af stadsarkitekt Stephen Willacy. Efterfølgende spiller Café Paradis britiske, punkinspirerede toner og inviterer på bar og høj stemning.

Øst for Paradis, torsdag d. 10/3 kl. 19.30 – se Facebook event her.

 

 

 

I AM BELFAST af MARK COUSINSI AM BELFAST 2

Belfast får – helt bogstaveligt – stemme i filmhistoriker Mark Cousins’ intime portræt af sin hjemstavn. Før visningen afholder vi paneldebat med udgangspunkt i diskussionen om arkitektur og identitet. Panelet består af ph.d. og arkitekt Boris Brorman Jensen samt lektor og antropolog Morten Nielsen.

Øst for Paradis, torsdag d. 17/3 19.00 – Se alle arrangementer under dette tema her.

AALBORG

I Aalborg afholdes der for første gang Aalborg Architecture Festival og der er masser at glæde sig til. Utzon Center åbner bl.a. den nye udstilling Fatamorgana om Jørn Utzon og viser filmen Barbicania om det hippe og dragende byggeri The Barbican.

Se alle arrangementerne her.

Vi glæder os her på StudArk til at rapportere i løbet af festivalen med de bedste film, events og andet godt! 🙂

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier