Arrangement, Forelæsninger

CAFx forelæsninger på KADK

kadk_lecture_1

I samarbejde med Arkitektskolen i København (KADK) afholder CAFx en forelæsningsrække med seks fremtrædende stemmer fra arkitekturens, samtidskunstens og kulturteoriens felter. Oplæggene tager forskellige ruter til at undersøge arkitekturen og leveres både af teoretikere og praktikere, der dog har det tilfælles, at de alle afprøver grænserne for arkitekturens mulighedsrum. Alle CAFxKADK forelæsningerne er gratis og afholdes på engelsk. Se hele programmet for CAFx her.

PROGRAM FOR FORELÆSNINGER PÅ KADK

Todd Saunders – Arkitektur i det nordiske landskab
Den canadiske arkitekt Todd Saunders har undervist intensivt i Skandinavien og Canada gennem de sidste 20 år. Han har forelæst verden over og er visiting professor på Cornell University i Ithaca, New York. Med Saunders Architecture har han skabt en dynamisk tegnestue, der søger at genformulere arkitekturens forbindelse til det omkringliggende miljø. I sin forelæsning vil Saunders tale om arkitekturens rolle i landskabet og landskabets rolle i arkitekturen. 

Mandag d. 14. marts kl. 10.00, KADK, auditorium 2 – se Facebook event her.

Jacob Lillemose – Architecture Z
I dag er katastrofer en integreret del af samfundets infrastruktur. De er den nye normal. Det betyder, at de helt fundamentalt påvirker, hvordan vi organiserer os og bygger. Katastrofen er inkorporeret i vores huse. Ikke bare i bunkere og beskyttelsesrum, men også i alment byggeri. Med afsæt i sin kommende bog ‘Architecture Z’. Towards a New Paradigm for Human Housing’ holder kurator Jacob Lillemose foredrag om de nyeste beskyttelsestendenser i arkitekturen.

Mandag d. 14. marts kl. 17.00, KADK, auditorium 5 – se Facebook event her.

Angelika Fitz – Arkitekturen udstillet
Angelika Fitz er kulturanalytiker og kurator med fokus på arkitektur, urbanitet og kunst. Siden 1998 har hun drevet sit eget bureau i Wien og kurateret udstillinger over det meste af kloden. I sit oplæg vil Fitz tale om, hvordan man flytter et stykke arkitektur eller byplanlægning ind på museet, og hvad der sker i oversættelsen fra levet til udstillet arkitektur. Fitz vil diskutere udstillingsformatet som en tværfaglig platform, som en samling af forskellige typer praksis og som et fælles værktøj til vidensproduktion. 

Tirsdag d. 15. marts kl. 15.00, KADK, auditorium 2 – se Facebook event her.

Marjetica Potrč – Soweto Project: Offentligt rum som social aftale
Den slovenske kunstner Marjetica Potrč virker i et interdisciplinært krydsfelt mellem socialforskning, kunst og impulsive byggerier. Hun har arbejdet med forskellige former for situationskunst og ‘participatory design’, og har i sine værker undersøgt arkitekturen som mulighed for fællesskab. Potrč vil i sin forelæsning tage udgangspunkt i ‘The Soweto Project’, der i 2014 fandt sted i Sydafrika og omdannede lokale områder til steder for beboerdeltagelse og nye, sociale samværdsformer.

Tirsdag d. 15. marts kl. 16.00, KADK, auditorium 2 – se Facebook event her.

Alexander Arteaga – Architecture of embodiment
Alexander Arteaga arbejder med atmosfære, lyd og arkitekturens sanselige dimension. Han er i øjeblikket leder af Auditory Architecture Research Unit på Universität der Künste i Berlin og udvikler på et forskningsprojekt under titlen Architecture of Embodiment. Han vil undersøge forholdet mellem bygget miljø og kropslige, kognitive processer. På dagen vil Arteaga præsentere en forskningshybrid mellem videnskab, filosofi og æstetisk praksis. Se 

Torsdag d. 17. marts kl. 17.00, KADK, auditorium 2 – se Facebook event her.

Heinz Emigholz – Film og arkitektur
Den tyske professor og filmskaber Heinz Emigholz har i sine værker belyst samspillet mellem arkitektur, bevægelse, landskab og urbanitet. Han var med til at stifte Institute for Time Based Media på Universität der Künste i Berlin, og har udviklet en kunstnerisk praksis, der er tæt forbundet til hans teoretiske undersøgelser. Emigholz vil tale om den komplekse relation mellem film og arkitektur, og han vil udvikle ideen om film som en slags imaginær arkitektur i tid. 

Fredag d. 18. marts kl. 10.00, KADK, auditorium 2 – se Facebook event her.

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier