KADK Afgang, Studieprojekt

KADK Afgang: Rum ved vandet

rum_ved_vandet_frederiksholmsløbet_enghave_brygge

Rum ved vandet – Maritimt idræts- og kulturcenter på Enghave Brygge

Navn: Stefan Jesper Gründl & Aviaja Torbensdatter Hermann
Kandidatprogram: Settlement, Ecology and Tectonics

Projektet indskriver sig i den overordnede fortælling om byomdannels- en i Sydhavnen ved at indeholde boliger. Derudover ønsker vi med op- gaven at tilføre kulturelle programmer som kan fungere som samling- spunkt for Enghave Brygge. Et sted som knytter an til områdets særlige maritime identitet. Der hvor kaffen drikkes og historien fortælles. Vi ser et potentiale for at skabe et aktivitets- og samlingssted for såvel den organiserede som den selvorganiserede vandidræt. En programmering der sammentænker svømming, roning og sejlads. Idrætten i vandet og idrætten på vandet. Det maritime idræts- og kulturcenter som program, under-støtter behovet for etableringen af faciliteter til fysisk udfoldelse i København og de manglende offentlige og kulturelle programmer i planen for Enghave Brygge.

Projektet er placeret på Enghave Brygge mellem H.C. Ørsted Værket, Frederiksholmsløbet og det store havneløb. Der er planlagt et metrostop på Enghave Brygge som ligger på sitet i relation til Frederiksholmsløbet. De eksisterende metrostationer er placeret ved Københavns karakteris- tiske byrum, parker og attraktioner. Derfor mener vi at metrostationen ved Frederiksholmsløbet bør indgå i relation til et offentligt program – en serie af rum som kan indgå i fortællingen om Sydhavnens fortid som industrihavn og områdets fremtid som pulserende bydel og ny central- itet. Ved at placere projektet i relation til metrostationen, kan projektet udover at henvende sig til nærområdet også blive en invitation til resten af byen.

Se Stefan og Aviaja’s fulde projekt på Kadks hjemmeside.
Portfolio Stefan: www.sjgportfolio.dk/

rum_ved_vandet_02_svõmmehallen

rum_ved_vandet_03_bÜdhallen

rum_ved_vandet_04_situationsplan

rum_ved_vandet_05_stueplan

rum_ved_vandet_06_1salplan rum_ved_vandet_07_svõmmehal_snit rum_ved_vandet_08_svõmmehal_opstalt rum_ved_vandet_09_rÜstoffer_og_materialer_salt_kul_saltglasur_asvedet_trë rum_ved_vandet_10_saltglaserede_klinker

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier