Don't Mind The Gap, Udveksling og praktik

Don’t Mind The Gap: Kap. 3; The Very Last Crit (sort of)

IMG_1814 copy

En stor del af pointen med at læse i udlandet er, at alt er nyt og spændende. Ni måneder, hvor dug-friske oplevelser står på spring omkring hvert hjørne, og hvor selv det at købe ind i Sainsbury’s virker som et lille eventyr. Det er langt fra den taktfulde og forudsigelige hverdag, jeg havde i København. Desværre er mange af de uundværlige erfaringer, man gør sig, ofte hårde at gå igennem. Min kritik inden jul var én af den slags sunde, men bitre erfaringer.

 

The Very Last Crit

Selvom vores designprojekt på Unit 10 først skal være færdigt til juni, begynder vi efter juleferien på et forløb, der hedder DR (Design Realization). Der skal vi bryde vores projekt op i bidder, der skal beskrives med henblik på at bringe detaljeringen op på et niveau, hvor det er realiserbart. Derfor er kritikken inden jul, den sidste kritik vi har, og sidste mulighed for at få afprøvet vores argumenter foran et publikum.

Den meget poetiske og intellektuelle måde at behandle arkitektur på er stadig meget ny for mig, og under min bachelor var det mere med “hovedet under armen”, at jeg gik til opgaverne. Op til min kritik inden jul havde jeg fokuseret enormt meget på at producere de sidste tegninger og mindre på at få udredet mine argumenter, og det måtte jeg bøde for til kritikken. Min fremlæggelse var for usammenhængende, og de mange internationale og samfundsmæssige mekanismer, der lå bag mine ideer, fik jeg ikke talt om. De to gæstekritikere var enige om, at mit projekt var for bizart og banalt.

Heldigvis kunne min professor CJ Lim bagefter nøgternt forklare mig, at min fremlæggelse havde været dårlig, og sammen fik vi udpeget de konkrete svagheder i projektet, så jeg nu ved, hvor jeg skal lægge mine kræfter, når jeg kommer tilbage fra juleferien.

Duplitecture

Mit designprojekt har siden sidste kritik undergået nogle få, men markante forandringer. Øen er nu placeret nord/øst for Shanghai, og det er der flere grunde til. Øens (som stadig er amerikansk jord, og som nu har samme størrelse som Manhattan) primære formål er at flytte de store nyrige kinesiske formuer til USA gennem salg af prestigefyldte ejendomsprojekter. I Kina, og især Shanghai, har der de sidste mange år været et fænomen med store ejendomsprojekter, der direkte kopierer vestlige arkitektur for at skabe attraktive bydele for den voksende kinesiske middelklasse.

Med mit designprojekt forsøger jeg at sætte eksporten af amerikansk kultur til Kina i et rumligt forslag, der udstiller både de naive og grådige sider af henholdsvis køber og sælger.

Shanzhai

Udover at lægge mit hoved i blød i sovs og kartofler har jeg et 4000 ords essay, jeg skal skrive over juleferien i forbindelse med vores History & Theory-kursus, hvor jeg under kyndig vejledning fra Edward Denison har læst om Hidden History and Multiple Moderneties. Her har jeg valgt, at jeg skal skrive om det kinesiske fænomen inden for kopiering, shanzhai, og om hvorvidt det nyopførte Shanghai Disney World lægger under dette.

Det må jeg hellere vende tilbage til nu. På gensyn.

 

 

 

DontMindTheGap_bund

Share this Story

Related Posts

Comments are closed.


Ingen URL indtastet – ønkede du begivenheder fra indlæg? - Den ønskede funktion kræver pluginnet amr-events Få det her

Kategorier