KADK Afgang, Studieprojekt

1. Evt. coverbilledeEt perceptorisk museum for lys og mørke – lys som fænomen, begreb og formgivningsredskab

Navn: Sarah Fredelund Nielsen
Kandidatprogram: Arkitektonisk Belysningsdesign

Hvordan påvirker lyset og mørket os og hvordan påvirker vi lyset og mørket?
Kan det ofte store fokus på kvantiteten af lys fremfor kvaliteten skyldes, at vi mangler en måde, hvorpå vi kan italesætte perceptionen af lys? Er vi bevidste nok omkring lyset og mørket, og hvordan vi som mennesker påvirkes af det, og omvendt – bør vi fokusere mere på at mørket er truet grundet vores brug af kunstlys, og begrænser vi dagslyset egenskaber ved blot at tænke lysindtag som vinduer? Med afsæt i disse overvejelser har opgaven haft til formål at studere, debattere samt udvikle en teori, hvormed man kan begrebsliggøre det oplevede lys, hvilket eksemplificeres gennem en arkitektonisk udformning af oplevelsesenheder under Møns særlige lys og intense mørke. Museet danner rammerne for en fortælling om vores naturlige lys, som et perceptorisk og fysisk element i arkitekturen, både nat og dag. Iscenesættelsen af dagslyset og mørket skal facilitere viden og oplevelser gennem både vandring, ophold og overnatning, og konkretiseres gennem et forløb af nedslag ved Møns Klint. Videncenter for Kystturisme har udvalgt Møn som et af 20 feriesteder i Danmark, der skulle have et kvalitetsløft og hjælpes til at vende en negativ udvikling, hvor turisterne fravælger Danmark. Museet skal med udgangspunkt i kontekstens helt særlige indentitet øge turismen til Øst Møn. Attraktionen vil stimulere en italesættelse af lysets kvalitative egenskaber samt bidrage til en begrebsliggørelse og forståelse af det oplevede lys og øget fokus på mørket. Nedslagene demonstrerer mulighederne for at bruge lysfænomener som et arkitektonisk formgivningsredskab.

Read More

Julekalender

Så er den sidste uge gået og vi har fundet vinderen for den 3. runde i konkurrencen. Jeg har altid fundet det inspirerende og interessant at se hvordan folk indretter sig og arbejder ved deres borde på arkitektskolen. Især når man kan se at folk er rykket ind med mere end deres projekt og gjort det personligt.

Det har @astridstjernholm formået at vise med sit billede og er derfor ugens vinder. Tillykke!

Read More

Julekalender

Endnu en uge er gået med vores Instagram julekonkurrence og igen er der kommet utrolig mange flotte bidrag til konkurrencen. Gennem Instagram og hashtagget #StudArk fik vi indsendt billeder af mange flotte modeller fra de deltagende, og det har igen været virkelig svært at vælge en vinder.

Men efter en lang votering fandt vi frem til ugens vinder som er indsendt af Nanna @barndorph! Tillykke Nanna! 🙂

af @barndorph

af @barndorph

Billedet er for det første blevet valgt da det viser modellen fra en ideel vinkel, hvorfra man forstår modellens repetition af det enkle element og dermed dets helhed og formsprog. Men den overlader stadig en masse til fantasien og man gør sig forestillinger om dets indre forløb og faktiske skala. Vi er specielt glade for dets massive udtryk og rå overflade der danner associationer til gamle middelalderfæstninger og brutalismen. Vi håber at se mere fra denne proces!

Read More

Julekalender

Redaktionen på StudArk har med spænding fulgt bidragene til vores Instagram julekonkurrence, der blev sat igang sidste søndag. Gennem Instagram og hashtagget #StudArk fik vi indsendt en række virkelig flotte tegninger og skitser fra de deltagende, og det har bestemt ikke været nemt at vælge en vinder. Derfor vil vi selvfølgelig vise alle de Instagram billeder, der var med i konkurrencen, her på bloggen.

Men først vil vi afsløre det vindende billede, som er indsendt af @maja_haa! Tillykke Maja!

Instagram_uge1_Maja

Billedet er blevet valgt for den flotte repræsentation af mødet mellem Knippelsbro og Torvegade på Christianshavn. Collografiet giver en helt speciel dybde i billedet og man kan tydeligt se at der er lagt et stort og møjsommeligt arbejde bag for at vække denne tegning til live.

Read More

Har du et fedt projekt, som fortjener en mere overbevisende medrivende eller bare endnu mere spændende tone på en retorisk måde?Så kom til forelæsning på torsdag med Alberto Perez-Gomez, som holder foredrag om narrativt sprog om atmosfærisk arkitektur!

Det foregår i Auditorium 2 d. 12/3 – 16:30.

lecture_poster_perez-gomez_web

For mere info, tryk :https://kadk.dk/kalender/international-lecture-series-alberto-perez-gomez

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TEKST OG FOTO: Johanne Hovland, joho1430@edu.kadk.dk

KADK har vært til stor debatt i mediene den siste uken. Akademiets nedskjæringer og omstruktureringer møter sprikende kritikk fra studerende, som har uttalt at utdannelsen er på vei til å minne om tegnefabrikker. Men er bildet i virkeligheten så sort hvitt, eller finnes det stadig kvaliteteter i overgangen mellom gammelt og nytt kunstakademi? StudArk møtte noen studerende til en status på hverdagen på Holmen.

Read More

StudArk er et forum for arkitektstuderende i Danmark. Bloggen drives frivilligt af arkitektstuderende fra de to arkitekturfaglige skoler; Kunstakademiets Arkitektskole i København og Arkitektskolen Aarhus.

.Bloggen henvender sig først og fremmest til de arkitektstuderende med det formål at skabe udveksling, debat, oplysning og inspiration her imellem. Sideløbende med dette, skal bloggen være studiets ansigt udadtil, hvor branchefolk, færdige arkitekter samt de kommende studerende vil få indsigt i de studerendes hverdag på studiet. .

Redaktionen opfordrer samtlige studerende og undervisere til at sende os materiale vi kan uploade på bloggen. Alt fra studieprojekter, workshops til debatindlæg og studieture har relevans på StudArk. Vores eneste krav er at indlægget relaterer sig direkte til de studerende.

Kategorier

INSTAGRAM #STUDARK

This endpoint has been retired

Facebook